ZZP ziektewet

Wanneer je een eigen bedrijf begint ben je niet meer verplicht verzekerd voor het verlies van inkomen in geval van zwangerschap, ziekte of arbeidsongeschiktheid. Maar je dient wel als ondernemer zelf een verzekering te regelen.

Wanneer je dit wilt, dan heb je keuze zat, maar niet verzekeren lijkt wel een hele onverstandige. Bij ziekte rest slechts de WWB.

U kunt een verzekering regelen bij een private verzekeraar. Maar u kunt als startende ondernemer ook een vrijwillige verzekering afsluiten bij UWV. Daarmee bent u toch verzekerd van inkomen als u ziek of arbeidsongeschikt wordt. óók als u nu ongezond bent of chronisch ziek.

Waar is de zzp ziektewet verzekering voor bestemd?

Een vrijwillige verzekering via het UWV is bestemd voor startende zelfstandigen die daarvóór minstens één jaar als werknemer verplicht verzekerd waren of starten vanuit een situatie waarin ze recht hadden op een uitkering op grond van de werknemersverzekeringen. U dient dus een jaar in loondienst gewerkt te hebben, of drie jaar parttime.

Het is goed om naast de vrijwillige verzekering via het UWV ook altijd offertes van private verzekeraars op te vragen en een goede vergelijking van premie en voorwaarden te maken.

Bent u slecht gezond is het erg belangrijk om je op tijd aan te melden, er is alleen dan namelijk géén medische selectie bij het UWV en u bent direct verzekerd. Bent u goed gezond, bent u vrijwel altijd beter en goedkoper uit bij een private verzekeraar.

ZZP ziektewet

 

Author: admin_blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *